Valget er skudt i gang – sådan kan du navigere i folketingskandidaterne

Den 1. November er det igen tid til at gå til stemmeurnerne. Der er nemlig folketingsvalg i Danmark. Det betyder, at det er tid til at finde ud af, hvem du skal stemme på. Til et folketingsvalg kan du vælge at stemme på bare et parti, men du kan også vælge at stemme på en bestemt folketingskandidat. 

Forskellige folketingskandidater

Der er rigtig mange folketingskandidater i Danmark. Faktisk så mange at det er svært at få et overblik over dem alle sammen. 

Når man stiller op til folketinget, stiller man op i et bestemt område. Det område hedder en storkreds. Du kan kun stemme på folketingskandidater i din egen storkreds. Det betyder altså, at du ikke kan stemme på en person i København, hvis du selv bor i Østjylland. 

Der findes mange hjemmesider, hvor du kan lære om de mange folketingskandidater og få et godt overblik over dem. 

Der findes også flere hjemmesider, hvor du kan lære om valget. Her kan du få et overblik over de forskellige folketingskandidater, samt de forskellige partier. Når en person stiller op for et parti, har de ofte nogle mærkesager, som passer til partiets generelle værdier og politik. 

Sådan finder du ud af hvem du skal stemme på

Hvis du ikke er meget politisk aktiv, kan det være svært at finde ud af, hvem du skal stemme på. 

Det er en god idé at starte med at undersøge de forskellige partiers politik. Du behøver nemlig ikke stemme på en bestemt person. 

Hvis du gerne vil stemme på en bestemt person eller få hjælp til at vælge et parti, kan du tage en valgtest. Her skal du svare på en masse spørgsmål vedrørende forskellige emner. Det kan for eksempel være indvandring eller klima. Til slut vil du få dine resultater. De vil vise hvilke partier og folketingskandidater, som du er mest enig med. Du kan også se, hvem du

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.