Undgå hacking, virus og malware på din computer

Måske forbinder du, der har din egen virksomhed med tilhørende hjemmeside til, at hacking kun foregår i de store offentlige institutioner, hvor hackerne har en større interesse i at bryde ind i computernes software. Dette foregår dog også på helt almindelige hjemmesider, og her prøver vi ikke at forskrække dig, men kun komme med nogle informationer omkring hacking, som gør, at du kan tage dine forholdsregler omkring det. Læs med her og bliv klogere på virus, malware og hacking og hvordan man undgår det. 

Undgå virus 

Hackerne er ikke kun interesserede i store offentlige institutioner eller store private virksomheder, hvor de kan tilgå fortroligt materiale og data. De laver også semi og hel automatiserede hackinger på helt almindelige computere. Dette gør de for at sprede virus og malware så hvis du har en hjemmeside, der er er bygget op af et wordpress program, kan du med fordel lave en serviceaftale wordpress med et IT firma, der sørger for, at din computer er helt op to date med antivirus programmer og så videre.

Dette kan du selv gøre for at undgå hacking

Der er dog også en masse du selv kan gøre for at undgå hacking og her er nogle af de følgende regler gode: 

  1. Sørg for løbende at opdatere dine programmer, så de er så nye som muligt. 
  2. Sørg for at skifte adgangskoder jævnligt, så hackerne ikke bruger en gammel kode igen og igen. 
  3. Brug sikkerheds plugins, der sørger for at optimere sikkerheden på din side. 
  4. Kør antivirus programmer, som du også løbende får opdateret. 
  5. Vær opmærksom på, om der er noget mistænkeligt ved din side – har noget tekst ændret sig, kan du lige pludselig ikke bruge din normale adgangskode til login eller andet, så sørg for at optimere de ovenstående parametre. 
  6. Få et firma til at stå for din computers og hjemmesides sikkerhed. 

Giv kun få adgang til administrator funktionen

Når du har WordPress som system, kan du vælge at give administrator adgang til andre end dig selv. Sørg også for, at du minimerer denne adgang, så der ikke lige pludselig er en freelance konsulent, der ligger inde med alle adgangskoderne, som for længst har afsluttet projektet hos dig. SKift i denne henseende også adgangskoden, hvis en ekstern har skullet have midlertidig adgang. På denne måde undgår du at det spreder sig hurtigt, at det bliver uoverskueligt, hvem der har adgang til dine systemer. Dette overblik mister du let, hvis du giver admin adgang til mange. 

Vær altid påpasselig med at lade siden stå, hvis du har et kontor, hvor der kommer kunder ind og kan se på din skærm. Dette er også noget, der kan give problemer i forhold til GDPR reglerne og du kan risikere bøder herfor. Husk GDPR reglerne også, når det handler om både kundernes og din egen sikkerhed. 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.