Sådan behandler du fugt i din kælder

Der er desværre rigtig mange af os, der ejer et hus, der kæmper med, at der er fugt i vores kælder. Og det er der flere gode grunde til. Ofte skyldes det dog, at der her er tale om nogle rum, der ikke er varmet op på samme måde, som det resterende hjem, og så bliver der heller ikke luftet lige så godt ud.

De to ting skaber nemlig det perfekte miljø for fugt – og senere kan det fugt også udvikle sig til skimmelsvamp, og derfor handler det om at bekæmpe fugten.

Sådan kan du forebygge fugt og skimmelsvamp

Langt hen ad vejen kan det klares med nogle få trin. Det betyder, at det kan være en fordel at sætte varme på i din kælder, hvis du har mulighed for det. Ellers bør du som minimum sørge for at få luftet godt og grundigt ud i ny og næ. På den måde kan fugten nemlig slippe ud i stedet for at lægge sig i for eksempel vindueskarme.

Det er også en fordel at aftørre de steder, hvor der er fugtigt og også desinficere de fugtige områder. På den måde bekæmpes de bakterier, der eventuelt har været i vandet, og som kunne have udviklet sig til skimmelsvamp.

Oplever du opstigende grundfugt i din kælder?

Er det ikke nok, og oplever du stadig, at der er så fugtigt i din kælder, at det er ubehageligt at opholde sig der. Så bør du starte med at finde ud af, hvor fugten kommer fra.

I en kælder vil der ofte være tale om opstigende grundfugt. Det skyldes, at kælderen er omgivet af fugtig jord, og den fugt kan på et tidspunkt trænge så langt ind i sokkel og fundament, at du vil opleve, at der kommer fugt op fra dit gulv.

Det viser sig ofte i et koldt og fugtigt gulv, hvorpå der måske også nogle steder danner sig små pytter af vand.

Når du gerne vil bekæmpe fugten én gang for alle

Opstigende grundfugt kan være et lidt større problem, idet det også kan føre til at fugten vil brede sig yderligere i dit hjem. Og når først fugten ikke kun er i kælderen, men også andre steder, vil der være tale om nogle større og meget dyrere samt tidskrævende processer, der skal sættes i værks.

Derfor bør du bekæmpe din opstigende grundfugt ordentligt den første gang og på den måde komme fugten til livs én gang for alle.

Læs mere om det på en online side som; https://fjern-fugt.dk/fugtskader/fugt-i-kaelder/.

Du bør søge professionel hjælp til elektroosmose

Og det er heldigvis også muligt at bekæmpe. Du skal bare tage et kig på de mange gode muligheder, der byder sig med elektroosmose. Her anbefales det, at du tager kontakt til professionelle, der kan sørge for, at arbejdet bliver udført ordentligt og grundigt.

Med elektroosmose er der nemlig tale om både ressource- og tidskrævende arbejde, og derfor kan det være en fordel med ekspertise inden for området.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.