På ravjagt med en ravlampe

Ravlampe, rav-kese og alt det andet

Det vigtigste udstyr at have med når du er på ravjagt, hvis du går i mørket må umiddelbart være en kraftig ravlampe og det er disse lygter, der er lavet til at  lyse med den bølgelængde, der får ravet til at lyse op i den her meget gule nærmest neon farve som gør at ravet er meget let at se. Udover det kan det dog også være en god ide at tage et par vaders med, bare så du er sikker på at undgå at få våde strømper men som minimum skal du have et par lange gummistøvler. Går du i vandet og samler rav er en rav kese næsten ikke til at undvære da du så ikke behøver at få hænderne ned i det kolde vand. Ikke at forglemme de vigtige ravbriller som beskytter dine øjne mod det kraftige UV-lys.

Tag på jagt om morgenen efter en storm

Når det stormer nede ved stranden, bliver ravet rusket op fra sandbunden, og blæser vinden i den rigtige retning vil ravet kunne blive liggende oppe i kanten mellem sand og vand. Når det bliver stille igen om morgenen, er det altså det helt rigtige tidspunkt at tage ud og lede efter rav. Når ravet ligger i vandet skal du bruge en rav kese hvis ikke du vil samle ravet om med fingrene men det bliver hurtigt en meget kold oplevelse med fare for at du kommer til at fryse i en grad så du ikke kan få varmen igen.

En aktivitet for alle i familien

Med vores lange kyststrækninger og det faktum, at man aldrig er mere end to timer fra kysten, så er ravjagt da også en oplagt mulighed, hvor end du er bosat i landet. Det er en aktivitet, der taler til både børn og voksne. Og det er måske en af grunden til, at den er blevet så populær, som den er. En legende og spændende måde at bruge tid i naturen, hvor man kan

Ravjagt kan nemlig gøres til en rigtig eventyrlig oplevelse, hvis man involverer børnene i det. Man kan gøre ravjagten til en eventyrlig leg eller en konkurrence. De voksne kan formentlig også hygge sig med at gå på opdagelse på stranden, da der jo også er en værdi i ravstykkerne. På den måde er ravjagt som aktivitet god til at forene voksne, børn og barnlige sjæle.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.