Ny maling giver dit hjem længere levetid

Nymalede vægge mod depression

Vinteren er hård for ikke bare dyr og planter, men også for os mennesker, især her nordpå. Mange af os kommer ikke igennem en vinter uden at have dykket ned i en vinterdepression af større eller mindre dybde. Læg til denne årligt gentagne udfordring en periode med begrænset social aktivitet på grund af coronaen, og det er nemt at se, hvordan depressionerne har haft de bedste betingelser for at blomstre her på det seneste. Vi må alle sammen gøre hvad vi kan for at hjælpe dem vi kender, der kæmper med tristesse, ensomhed og depression. Det er lige fra at ringe og tale med hinanden uopfordret til at foreslå hjælpsomme aktiviteter og handlinger. En af de vigtigste områder er omkring lys.

Lys har mange former

Vi ved at en primær årsag til vinterdepression er manglen på sollys. Vi har få soltimer om vinteren, men oven i købet har mange af os jobs inden døre, der gør at vi ikke ser solen mens den er oppe. Det er opskriften på en dårlig vinterdepression. Der er nogle der derfor vælger at bruge lysterapi, hvilket betyder at man dagligt sætter sig foran en UV-lampe. Det er rigtigt godt, og det kan man med fordel understøtte med det lidet kendte trick, som vi vil fokusere på her. Nemlig at få nymalet sine hvide vægge. De hvide vægge vi omgiver os med i hjemmet, og på kontoret for den sags skyld, er en af de allermest primære til lys i løbet af vinteren. Denne er ikke lige så effektfuld som direkte sollys, da den er direkte og reflekterer mest elektrisk lys, men den er stadig meget vigtig. Enhver farve reflekterer en portion en del af lysspektret, og den hvide farve er den reflekterer allermest. Alle andre toner i farveregistret reflekterer mindre, og det er naturligvis sort der stjæler mest lys.

Få malet dine vægge

Det man kan gøre for at hjælpe sig selv og sin eventuelle familie, det er at få malet sine vægge kridhvide igen. Der er en stor forskel på en gammel, falmet hvid væg og en nymalet hvid væg, og forskellen er nem at se når man er i gang med at male over. Til hverdag tænker vi dog ikke over dette, vi har en tendens til at glemme vores vægge og tage dem for givet. Vi indtænker ikke vedligeholdelse af væggene i vores indre skema over husets vedligeholdelse. Vi tænker på daglig rengøring, og på hvordan køkken og bad har det, samt tag og eventuelt andre detaljer ved boligen. Men væggene lader vi være i fred, og det er en synd og skam. Med en gang maling får man opkvikket væggene og hele hjemmet, hvilket ikke kun har den positive effekt at man får mere lys, det gør også at hjemmet fremstår mere roligt, harmonisk og ordentligt. Disse ting betyder også meget når man kæmper mod depression eller en tilstand der nærmer sig det. Afslutningsvis kan det virkelig anbefales at finde en professionel, lokal maler fra Roskilde by, der kan udføre opgaven. Så ved du at det bliver gjort ordentligt, og du risikerer ikke at brænde ud i forsøget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.