Mus i huset? Sådan gør du

Mange boligejere kommer i løbet af deres levetid i huset til at døje med besøg fra mus.                              Årsagen skal findes i, at musen elsker at søge ly inden for, når vinteren rammer. Heldigvis kan du forebygge besøget fra de små skadedyr.

Derfor er musen et problem

Musen ser sød og rar ud. Og den er da heller ikke lige så slem som dens grimmere modstykke i rotten. Men! Musen kan også gøre skade i dit hjem.

Musen kan for det første gøre dig syg. For selvom din ikke lever i kloakker, ligesom rotten, kan den gøre dig syg, hvis den f.eks. kommer i dine fødevarer.

Musen kan derudover udgøre et problem, fordi den tygger i ledninger, hvormed der kan opstå kortslutninger eller decideret brand! Brand er det værst tænkelige eksempel, fordi det naturligvis vil være katastrofalt, hvis hjemmet brænder ned eller folk omkommer.

Det er desuden værd at huske på, at musen elsker at formere sig. Derfor skal man have gjort bugt med den tidligt, så den ikke når at blive til mange – hvormed risikoen for netop sygdom eller brand stiger.

Sådan kan du sikre boligen

Når du skal sikre din bolig, skal du først undersøge, hvor musen kan trænge ind. Det gør du bedst ved at kontrollere huset for revner og sprækker. Finder du nogle af disse, skal du dømme op for dem, så musen ikke kan komme ind. Og husk! Husmusen er blot 8-9 cm stor og kan trænge sig ind i områder på størrelse med en 2-krone. Du skal derfor dække grundigt til.

En ekstra god idé er at bruge et ultralydsapparat mod mus på loftet, da apparatet udsender et for musen skræmmende signal, der holder den væk fra dit hjem. Apparatet virker også i tilfælde, hvor der allerede er kommet mus i hjemmet, og desuden kan du supplere med de klassiske klapfælder, der lokker musen til med mad. Sørg for, at fælden er stærk nok til at dræbe musen.                                                                                            

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.