Har du lyst til at holde en alternativ jul i år? Her er de bedste ideer

Er du træt af at holde jul på den samme måde, som du har gjort de sidste mange år? Er du træt af flæskesteg, gaveræs og juletræer? Så kan det være at året er i år, hvor du og familien gør noget helt anderledes.

Julen er en skøn tid, men der er ingen, der siger at den skal fyldes med skumslik og brun sovs. Er du klar på et nyt eventyr denne jul? Så læs med her. 

Tag ud og rejse til jul

Hvorfor ikke skifte juletræet ud med et palmetræ? Det er blevet mere og populært at tage på rejse i stedet for at bruge pengene på julegaver og julemad. Hvorfor ikke tage et kig på nogle af de billigste charterrejse, og købe en billet til syden denne December?

Det er selvfølgelig lidt en alternativ jul, at ligge på en palmestrand i sol og varme, men lyder det ikke også ret indbydende lige nu, hvor der er frostgrader.

Slip for julestress og pak kufferten

Julen er en stressende tid. Supermarkedet er sort af mennesker, regningen fra Føtex er flere meter lang, der er ikke nok perlekartofler til hele familien og gaverne du har bestilt fra udlandet er blevet taget i tolden. Pak julestressen væk og pak kufferten i stedet. 

Vi har snart allesammen holdt en traditionel dansk jul, og det er på høje tid, at der skal ske noget andet. Især hvis der er store børn i familien, så vil de sikkert værdsætte en lidt alternativ jul med mere sol og varme.

Oplevelser og kultur

Der er ingen der siger, at julerejsen skal gå til palmestrande, du kan også sagtens tage på en alternativ storbyferie. Vil du gerne have kultur, historie og masser af lækker mad? Hvorfor så ikke leje et ekstra luksuriøst hotel og holde jul i en storby et sted i Europa. Her kan I stadig holde fast i nogle af de gode gamle juletraditioner, men samtidig skifte omgivelser lidt ud. 

Måske skal i opleve farverige London? Hvad med romantiske Paris? Eller de smukke historiske gader i Barcelona? Julen hører stadig til i Europas storbyer, så der er stadig masser af julepynt og hyggelige markeder at gå på opdagelse i.

Spar pengene op til sommerferien

Måske er det ikke lige til jul, at i skal afsted på charter rejse, men I kan stadig spare pengene op til en god tur – måske til sommerferien. Hold fast i jeres traditionelle jul, men byt gaveræset ud med en opsparing, så I alle kan komme på en dejlig tur til sommer. 

En ferie er en gave, som I alle kan nyde sammen, og så har i også noget at glæde jer til, når vinteren er omme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.