Guide til hvordan du vælger den rigtige guldsmed til at lave dine ringe

Det at købe og få lavet nogle smykker, er ikke det samme som at gå i en butik og købe et stykke tøj. Som reelt har smykker en højere værdi, samt køber vi normalt kun smykker et par gange om året, hvor tøj normalt er noget vi køber flere gange om måneden.

 

Ikke nok med at du gennemgår købsprocessen sjældnere når du handler smykker, så er det også lidt mere komplekst end at vælge den mest flatterende kjole, som der hænger i vinduet. Du skal tage stilling til kvaliteten på både metal, sten, fatninger og det generelle arbejder der står bag ringen, så den kan holde sig smuk mange år frem. Vil du investere i en diamantring skal man tage stilling til cut, farve, klarhed, karat. Alt dette kan virke uoverskueligt – det er derfor vigtigt at du vælger den helt rigtige guldsmed, der hverken tager overpriser, yder dårlig service, eller som ikke har overskud til at sætte dig ordentlig ind i tingene.

 

Ved du fx hvordan de forskellige cuts kan have en betydning for hårdheden, eller ved du hvordan du bedst muligt, skal rense og passe på dit smykke efter køb? Hvis du finder den rigtige guldsmed, behøver du ikke have alle svarene, da en kvalitets guldsmed altid vil tage sig tid, til at give dig de rigtige informationer. Her er en guide der fortæller dig, hvordan du vælger den helt rigtige guldsmed.

 

Sådan vælger du guldsmed

 

1.   Få anbefalinger fra venner og familie

Mund til mund er det gyldne ord, når det kommer til at finde det rigtige sted. Måske har din gamle bedstemor en guldsmed, hun har brugt i årevis og kan anbefale. Eller måske har din bedste veninde lige fået lavet drømme ringen af guldsmeden rundt om hjørnet, som hun kan anbefale.

 

Vær ikke bange for at spørger en masse til råds, og om de kender nogle. Spørg din bedstemor, din nabo, din kollega og den juvelbeklædte dame, du altid støder på i kaffebaren. Jo mere information jo bedre.

 

2.   Kig efter anmeldelser på sociale medier

 

Gå på google og find de guldsmede der har den bedste rating, eller gør brug af de sociale medier til det. Vær ikke bange for at hoppe ind på trustpilot for at tage et lille kig på hvem der rangerer højst. Har din lokale guldsmed mere end 20.000 likes eller følgere, er det helt sikkert også en meget god indikation for, at dette er et godt sted at gå til.

 

3.   Gør brug af trustpilot

Her kan du finde det største netværk af anmeldelser. Det er en sikker vinder, og du kan være helt sikker på, at hver anmeldelse er reel og ikke fake.

 

4.   Tjek op på deres uddannelse og baggrund

 

Skal du ud og investere i en stor diamantring, er det vigtigt at du får hjælp fra en guldsmed der er gemmologist og ikke skolelærer. Sørg for at finde en guldsmed, der er uddanned, certificerede eller en specialist til at håndtere alle dine spørgsmål- men også alle former for reparationer, så du altid kan gå tilbage til dem, hvis ringen uheldigvis er blevet skadet. De legitimationsoplysninger du bør kigge efter er disse: GG, RJ, CG, CSA eller CBJ.

 

5.   Følg din mavefornemmelse

I sidste ende er det en personlig beslutning, der selvfølgelig også læner sig op af din mavefornemmelse, får man kan aldrig helt vide, om det var det rigtige valg. Forhåbentlig vælger du rigtigt første gang, og for et livslangt forhold til den guldsmed, hvor enten du skal have nye smykker, eller dine smykker skal renses eller fikses.

 

Hvis de tøver med at besvare dine spørgsmål, eller ikke kan garantere dig nogen form for efterservice (størrelsesændring, gravering, minimum 2 års garanti mm), så skal du helt sikkert vælge en anden guldsmed. Der er så mange gode juvelerer derude, så hvis du ser eller fornemmer et rødt flag, skal du ikke være bange for at krydse dem af din liste og vælge en anden. Der er mange fisk i havet!

 

6.   Tjek op på de ting der står med småt

Sørg for at bede om en kopi af deres returpolitik, efterservice og garantier de evt. tilbyder. På den måde kan du være sikker på, at du har deres ryg hvis noget går galt efter købet. Enhver guldsmed, der ikke tillader returnering eller har meget strenge retningslinjer, skal undgås.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.