Elgulvvarme termostater – hvilke skal man vælge?

Skal du investere i termostater til elgulvvarme til dit hjem? Det er her meget vigtigt, at du vælger en model, der passer til dit gulv. Alt efter gulvtypen, spiller temperaturen nemlig en afgørende rolle for, om dit gulv tager skade. I denne artikel har vi derfor fuld fokus på, hvad du bør have med i overvejelserne, når du skal vælge termostater til elgulvvarme.

Hold øje med maksimal gulvtemperatur

Når du skal vælge den rette termostat, skal du være opmærksom på, hvad den maksimale gulvtemperatur for dit gulv er. Hvis du har en højere gulvtemperatur end hvad gulvet kan klare, kan du risikere at gulvet tager skade. Temperaturen bør f.eks. ikke overstige 27 grader, hvis du har et trægulv, men det kan være lavere for nogle fabrikanter. Det samme er tilfældet, hvis du har tæppe, vinyl eller parketgulve. De har også ofte en maksimal gulvtemperatur på 27 grader. Hvis du dog har betongulv med klinker, så har du ikke nogen maksimal temperatur på dit gulv.

Hvis du har et gulv med en maksimal gulvtemperatur, skal du have det i mente, når du vælger en termostat. Du skal nemlig så gå efter en termostat, hvor du har mulighed for at anvende en gulvføler og samtidig sætte en maksimum temperatur på gulvet.

Brug en gulvføler

Hvis du gerne vil være helt sikker på at gulvtemperaturen holdes under den maksimale gulvtemperatur, så du ikke ender med beskadigede gulve, er det bedst at anvende en gulvføler, der kan give din termostat feedback. Flere termostater har indbyggede rumfølere og har samtidig også en gulvføler. Fordelen ved denne kombination er, at den kan regulere varmen efter, hvor varmt rummet er, men det betyder også, at den kan begrænse temperaturen i gulvet, hvis der f.eks. er trægulvet, som maksimalt kan tåle 27 grader. En termostat med gulvføler er den oplagte løsning, hvis du gerne vil have et behageligt gulv.

Hvis du vælger en termostat, der kun anvender gulvvarmeføler, vil den reagere meget langsomt på udefrakommende varmekilder, f.eks. varmepumper, solindfald eller endda brændeovn – og hvis du vælger en termostat udelukkende med rumføler, kan du risikere at temperaturen overstiger de 27 grader.

Det er derfor bedst at vælge en termostat med både rum- og gulvføler, hvis du gerne vil passe godt på dit gulv og samtidig ikke bruge unødig varme. Det sikrer maksimal komfort, og det er samtidig den økonomiske løsning til gulvvarme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.