Dekorer din bolig med plakater

Plakater er den perfekt boligdekoration. De er utrolig flotte og er på mange måder et helt kunstværk. Fordelen er bare, at de er en hel del billigere end de ’rigtige malerier’. Det betyder også, at man ikke som sådan behøver tænke over økonomien før, at man klikker nogle plakater hjem. Tit kan det være rart at have en masse forskellige plakater og så skifte dem ud, når man bliver træt af at se på dem. Dette er endnu nemmere at gøre, hvis man har nogle pæne rammer til dem.  

Farverige plakater 

Hilma af Klint plakater er til dig, som er til farverige og lidt abstrakte motiver. Den svenske kunstner levede tilbage i starten af 1900-tallet, men plakaterne er stadig relevante og populære i nutiden. Motiverne er baseret på forskellige filosofiske idéer, og det er derfor ikke overraskende, at så mange mennesker synes at kunne genkende noget i dem. Plakaterne er nemlig ikke bare abstrakte men prøver a fremvise den usynlige verden.  

De flotte farverige plakater er en fantastisk måde at gøre et måske lidt kedeligt rum mere spændende. Motiverne er meget dragende og vil lynhurtigt tiltrække gæsters opmærksomhed. Man vil let kunne finde et motiv, som passer til et rum – hvad enten der er til gæsteværelse, stuen eller badeværelset.  

Et fun fact er, at Hilma af Klint faktisk startede sin karrierer med meget naturalistiske værker, som Hilma af Klint også udstillede. De abstrakte malerier blev først fremvist 20 år efter Hilma af Klints død. Det var hendes eget ønske og stod også i hendes testamente. Hun mente nemlig, at de abstrakte malerier først ville kunne forstås ordenligt til den tid. Dette har uden tvivl været med til at gøre plakaterne endnu mere specielle og populære.  

Plakaterne fås desuden i forskellige størrelser. Det betyder, at man let kan lave en såkaldt ’plakatvæg’ med forskellige motiver i forskellige størrelser. Det er en rigtig god måde at pifte et rum lidt op på.  

Plakater med tekst 

Plakater med tekst er til dig, der gerne vil dekorere dit hjem med plakater uden, at det minder for meget om et maleri eller et typisk kunstværk. 

Typiske tekstplakater er citater eller de populære ”dialægt plakater”.   

Citatplakater kan være både sjove eller inspirerende. Der findes de typiske sjove ordsprog, som vil sætte et smil på ens gæsters læber, og de mere dybe citater, som giver én lidt ekstra stof til eftertanke. Man behøver selvfølgelig ikke vælge en specifik type tekstplakater – tit kan det være fint at blande dem, da de komplimenterer hinanden godt.   

Det kan være rigtig sjovt at lave sin egen dialægt plakat, og der er en rigtig god gaveidé, da den er så personlig. Det er især de seneste år, at disser er blevet meget populære.  

Til børneværelset kan man for eksempel købe en alfabets-plakat i stedet. De fås i forskellige designs – for eksempel med dyr. Det gør det uden tvivl lidt sjovere for børn at lære alfabetet og de forskellige bogstaver. Som ekstra plus så vil de også pynte på børneværelset.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.