Bækkenbundskugler, hvordan fungerer de, og hvordan træner du med dem?

Overvejer du at bruge bækkenbundskugler, og vil du vide mere om det? Så er du kommet til det rette sted. I dette blogindlæg vil vi fortælle dig, hvad bækkenbundskugler er, hvordan de fungerer, og hvordan du bruger dem på den rigtige måde.

Hvad er bækkenbundskugler?

Kugler, der er skabt til at blive indsat i vagina kaldes bækkenbundskugler eller loveballs. Der er mange forskellige navne på disse typer kugler, såsom vagina kugler, love balls, Ben Wa Balls og Geisha Balls. Disse navne afspejler kuglernes oprindelse, de er oprindeligt designet af japanske kvinder. Forskellene mellem de forskellige typer forklares nærmere i dette blogindlæg.

Hvordan fungerer bækkenbundskugler?

Bækkenbundskugler er designet til at træne bækkenbundsmusklerne. På samme tid giver de også en dejlig stimulans under forspillet. At træne dine bækkenbundsmuskler kan hjælpe din vagina med at komme sig efter fødsel. Det er også nyttigt, hvis du har en svag blære. Når du indsætter kuglerne, strammer du automatisk dine muskler, ellers falder kuglerne ud af skeden. Derudover er du i stand til at dreje kuglerne i cirkler i din vagina ved at stramme dine muskler. Dette giver en stimulerende følelse. Brug glidecreme, når kuglerne indsættes, og tag altid kuglens materiale i betragtning. Har du bækkenbundskugler som er lavet af silikone? Så har du brug for vandbaseret glidecreme, da dette ikke påvirker materialet i bækkenbundskuglerne.

Træne dine bækkenbundsmuskler

Dine bækkenbundsmuskler danner, som navnet antyder, bækkenbunden. Du kan mærke disse muskler i din krop ved at stramme din vagina og anus, som når du skal på toilettet, men har brug for at holde dig. Hvis du træner dine bækkenbundsmuskler, er der flere fordele. Det strammer din vagina, hvilket giver dig mere intense orgasmer. Dette er også godt for din partner, din vagina vil også føles strammere over for ham. Med trænede muskler kan du forkæle ham endnu mere ved at stramme og slappe af i dine muskler under penetration.

Ikke mere uventet urintab

Efter en graviditet eller fordi du bliver ældre, kan du opleve urintab, når du griner, nyser, hoster, bøjer dig ned, går op eller ned ad trappen, eller når du udøver sport. Dette er ubehageligt og kan medføre usikkerhed. Heldigvis kan du gøre noget ved det, nemlig ved at træne dine bækkenbundsmuskler. Dette skyldes, at disse muskler berører din blære. Du får mere kontrol over din blære, når dine bækkenbundsmuskler er stærke. Med stærkere muskler vil du undgå urintab, hvor trykket stiger i din mave, som når du nyser. Du vil føle, at du har fået din frihed tilbage, når du kan gå på en trampolin sammen med dine børn igen uden at være bange for urintab. Læger anbefaler daglige bækkenbundsøvelser i seks til otte uger for at styrke dine bækkenbundsmuskler. Det er vigtigt, at du fortsætter med at gentage øvelserne regelmæssigt, ellers kommer symptomerne tilbage.

Bedre forspil

Ved at flytte bækkenbundskuglerne rundt i din vagina, træner du ikke bare dine muskler. Det giver også en stor fornøjelse, hvilket gør dem meget velegnet til brug under forspillet. Der er forskellige typer bækkenbundskugler, nogle som virkelig kan anbefales, er de vibrerende kugler. Du kan f.eks. bære dem under en romantisk middag med din kæreste, på denne måde bliver du meget ophidset, før du overhovedet kommer hjem.

Ben Wa balls

Ben Wa Balls er løse bækkenbundskugler. Ben Wa er faktisk et udtryk for alle bækkenbundskugler. Disse typer kugler er ikke fastgjort til hinanden med en ledning eller snor. Ben Wa Balls fås i mange forskellige størrelser, der varierer fra ca. 12 til 45 millimeter. De har også forskellige vægte, der varierer fra ca. 10 til 370 gram. Normalt er kuglerne lavet af stål eller glas. Ved at bruge flere kugler på samme tid kan du skabe en meget stimulerende følelse i din vagina. Større, lettere kugler er meget velegnede til nybegyndere, fordi de bliver lettere på plads. Store kugler er mindst 4 centimeter i diameter. Tungere kugler falder meget lettere ned, og du har derfor brug for stærke muskler for at holde dem inde i din vagina. De mindste kugler, der vejer mindre og er 1,5 centimeter, er de sværeste at bruge.

Vibrerende love balls

Navnet siger alt, vibrerende kugler kan vibrere. Vi kalder dem også vibrator æg. Dette navn er afledt af formen, kuglerne er i form af et aflangt æg. Ved at tilføje vibrationer træner du ikke bare dine muskler, men du kan også nyde ekstra glæde og stimulering. Vibrationerne giver dig ikke en orgasme, men de giver en vidunderlig vækkende følelse. Du eller din partner kan justere vibrationernes hastighed og intensitet med en fjernbetjening.

Bækkenbundskugler til muskeløvelser

Kegel øvelser er skabt af gynækolog Arnold Kegel. Han udtænkte øvelserne for at hjælpe mennesker med inkontinens. For at udføre øvelserne har du brug for bækkenbundskugler. Dette er kugler, der er forbundet til hinanden med en silikone snor eller et silikonehylster. Dette gør dem meget lette at fjerne fra vagina, hvilket giver en ekstra følelse af sikkerhed. Disse bækkenbundskugler er generelt større og mindre fleksible end Ben Wa Balls. Brug bækkenbundskugler til at træne dine bækkenbundsmuskler for at gøre dem stærkere.

Sikker brug af bækkenbundskugler

Du kan bære bækkenbundskugler op til 30 minutter hver gang. Hvis du bruger dem længere end det, kan dine muskler blive for spændte. Det er ikke nødvendigt at træne dine bækkenbundsmuskler hver dag. Du kan f.eks. træne 3 gange om ugen i 10 minutter. Hvis kuglerne begynder at irritere din vagina, skal du straks fjerne dem og vente på, at irritationen forsvinder.

Bækkenbundskuglerne kan ikke forsvinde op i dig. Du behøver ikke være bange for, at du ender på skadestuen, fordi du ikke kan fjerne kuglerne fra din vagina. Ved at presse vil kuglerne glide ud af din vagina. Du kan også hoppe op og ned eller hoste vil de også glide ud af din vagina.

Rengøring af bækkenbundskugler

Løse kugler er meget nemme at rengøre. For at gøre dette skal du bruge antibakteriel sæbe og varmt vand. Skyl kuglerne grundigt med vand og lad dem tørre godt. Rengøring af bækkenbundskugler med en snor tager lidt længere tid. Du skal være opmærksom på snorens fastgørelses punkter. Kugler med silikone snore er lettere, forbindelsespunkterne er helt glatte. Brug varmt vand og sextoys cleaner for god hygiejne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.