6 gode råd til at slappe af i en travl hverdag

Har du svært ved at slappe af i en travl hverdag? Det kan være svært at finde tid til sig selv, når man har arbejde, børn og husholdning, som har brug for ens opmærksomhed. Det er dog ikke en bæredygtig løsning, hvis man ikke får slappet ordentligt af i ny og næ. Vi har derfor her samlet vores bedste råd til, hvordan du kan slappe af i en travl hverdag.

Lyt til musik

Musik kan være meget afstressende, men det kommer selvfølgelig an på, hvilken musik, der er tale om. Det er ikke dansemusik, du skal sætte på, hvis du gerne vil slappe af. I stedet bør du lytte til meditationsmusik, klassisk klavermusik eller lignende. Det er nemlig tempoet i musikken, der vil påvirke din hjerterytme, og det kan få dig helt ned i gear, når du har lidt for travlt.

Snak med en ven

Når man virkelig har travlt og har svært ved at finde ro, så skal det være en kæmpe hjælp at tage hjem til en ven og få snakket alt igennem. Du vil uden tvivl få det bedre, når du får snakket om alle dine bekymringer – og det kan give dig mere overskud til at håndtere en travl hverdag.

Gå til massage

Hvis du virkelig har brug for at få slappet af, så kan det være en god idé at bestille tid til en massage. Når du tager en time ud af kalenderen og tager til massage, er det nærmest umuligt for dig at få slappet ordentligt af. Det er ren selvforkælelse, der kan give dig fornyet energi i hverdagen. Vi kan anbefale denne wellness massage i København, hvor fokus er på at få dig til at slappe helt af.

Gå en tur

Motion og frisk luft er begge gode, hvis du har brug for at slappe af. En rask gåtur, måske med musik eller en god podcast i ørerne, kan give dig lige præcis det pusterum, du har brug for. Det kan frigive endorfiner, som kan gøre dig glad – og det kan give dig mere overskud, når du kommer hjem igen.

Meditér

Hvis du blot mediterer et par minutter om dagen, kan det hjælpe på både stress og nervøsitet. Hvis du gerne vil i gang med meditation hurtigt, så kan du sætte dig med ret ryg og begge fødder i jorden, lukke dine øjne og så fokusere på et positivt mantra. Det kan f.eks. være ”jeg er rolig” eller ”jeg elsker mig selv”.

Grin

Et godt grin er ikke kun med til at få dig i bedre humør. Det er faktisk med til at sænke stresshormonet kortisol og booster dine endorfiner, som er med til at gøre dig glad. Der findes mange måder at få lattermusklerne i gang på. Det kan f.eks. være en god komedie, sjove bøger eller et comedyshow.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.